QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdrogovaná žena vbíhala před jedoucí auta, ohrožovala sebe i řidiče

25.01.2021 13:40

V pátek před desátou hodinou večerní musely hlídky městské policie zakročit u křižovatky ulic Korandova x Nerudova. Důvodem bylo opakované hlášení na linku 156 o nebezpečné ženě.

FOTO_QAP-CZ

Žena nekontrolovaně vbíhala před bezprostředně projíždějící vozidla a byla viditelně zraněná v obličeji. "Jako první dorazil na místo psovod s kolegou a začal okamžitě situaci řešit. Žena nesrozumitelně něco křičela a máchala kolem sebe rukama," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová s tím, že strážníci se ji snažili uklidnit. Když se ale k ženě přiblížili a vyzvali ji, aby odešla ze silnice, dotyčná se rozběhla k chodníku, kde zakopla o obrubník a upadla na trávník. "Zjistit bylo v tu chvíli nutné, jestli si neublížila a nepotřebuje lékařské ošetření. To rezolutně odmítla, místo vděku začala však snášet na hlavu strážníků samé neslušné nadávky," pokračovala Jana Pužmanová.

Žena začala kolem sebe nekontrolovaně kopat a znovu máchat rukama. "Současně tou dobou dorazila další hlídka, která přivolala záchranáře a vyzvala ženu, aby se podrobila testu na přítomnost drog a dechové zkoušce. Test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin. Dechovou zkoušku nebylo možné úspěšně dokončit. Agresivita ženy začala totiž znovu stoupat, kopala kolem, přičemž se pokoušela vstát a zabránit tak strážníkům v provádění úkonů," dodala Jana Pužmanová s tím, že k částečnému zklidnění došlo až pomocí donucovacích prostředků.

Zfetovanou ženu nakonec záchranáři odvezli k ošetření do nemocničního zařízení. "Po naložení do sanitky začala ale znovu vyvádět. Vyvlékla se z popruhů, kterými byla upevněna při převozu na lůžko a pěstmi nebezpečně máchala kolem. Strážníci, kteří asistovali při transportu okamžitě zasáhli, zklidnili ji donucovacími prostředky a nasadili ji pouta na ruce," řekla mluvčí Městské policie Plzeň.

Devětatřicetiletou ženu po ošetření v nemocnici transportovali k akutní intoxikaci na protialkoholní záchytnou stanici. Druhý den byla předvedena ke zjištění totožnosti na policejní oddělení, kde ji vypsali strážníci pokutu.

Foto: Qap.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24