Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nadšenci v Plzni najezdili na kole do práce už desetitisíce kilometrů

16.05.2016 18:49

Kampaň "Do práce na kole" se přehoupla do své druhé poloviny. V Plzni se do ní letos zapojilo víc jak pět stovek soutěžících a v nohách už mají přes 47 tisíc kilometrů...

Foto Qap (18)

Čtvrtý ročník kampaně "Do práce na kole" je ve druhé polovina. Cílem celé akce je samozřejmě ulevit městům od automobilové dopravy. A letos se soutěžící skutečně snaží.

Od začátku května jezdí v Plzni do práce na kole 515 soutěžících ze 142 firem a institucí, v celé zemi se zapojilo více než 10 000 soutěžících. "Někteří z nich ke své cestě do práce využívají koloběžku, běhají nebo chodí pěšky. Soutěží se ve třech kategoriích – výkonnost, pravidelnost a kreativita. V Plzni soutěží celkem 146 týmů o 2-5 lidech. Za prvních 14 dní uskutečnili dohromady již 6 632 jízd do práce a společně najeli 47 770 km. Někteří dojíždějí do práce každý den více než 25 kilometrů. Stávají se tak horkými favority na vítězství v kategorii výkonnost," informovali organizátoři.

Poměrně pěkné počasí navíc přispívá i k celkem slušné účasti. Někteří mají dokonce stále "plnou docházku". Na řadu tak přichází i jednotlivé bonusy. Už v úterý 17. května je připravená akce "Kafe na triko". "Každý, kdo přijede v letošním triku kampaně do Moving Café na Jižáku (Koperníkova 56), může získat mezi 10. - 18. hodinou kafe zdarma," lákají organizátoři.

V průběhu dalších měsíců se bude káva podávat také na Městské plovárně v Doudlevcích, dojde i na snídani pro cyklisty zdarma a vyhlášení výsledků spolu se závěrečnou party je na programu na 14. června.

Celorepublikovou kampaň organizuje spolek Auto*Mat. V Plzni ji koordinuje iniciativa Plzeň na kole a SK ASK ČR Klub cestovatelů Plzeň s podporou Nadačního fondu Zelený poklad, který věnoval do soutěže hlavní ceny.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství