Zima ukázala vlídnou tvář. Sjezdovky na Špičáku jsou ve výborné kondici

13.01.2022 12:50

Mezi 30 až 70 centimetry v kombinaci technického a přírodního sněhu leží na sjezdovkách největšího lyžařského areálu v kraji Ski&Bike Špičák. Do nastávajícího víkendu by měla být dokončena příprava dalších tratí.

zasněžování skibike špičák

Právě zasněžujeme ještě spodní úsek trojky Slalomové. Snad se nám ji povede o víkendu otevřít. Konečně tady skoro po měsíci taky vysvitlo slunce, a i víkend má být slunečný, takže spolu s výborným stavem sjezdovek to po čase bude hodně pěkné lyžování, říká k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Tuto sobotu 15. ledna také po roční pauze opět startují víkendové lyžařské kurzy určené především dětem. Jedná se o šestitýdenní výuku (po šest navazujících sobot nebo nedělí). Letos se jich přihlásilo okolo 200 a kvůli pandemickým opatřením bude v jednom družstvu maximálně šest dětí.

V areálu si poradili i s dalšími podmínkami ohledně covidu a nadále účastníkům tohoto kurzu nabízí zázemí vytopené tělocvičny a stravování, byť v přesně vymezeném časovém harmonogramu a pořadí družstev. Služeb zdejší lyžařské školy lze ale samozřejmě využít každý den i mimo zmíněné kurzy.   

Momentálně jsou na šumavském Špičáku k dispozici sjezdovky číslo 1 Turistická, číslo 2 U zalomeného, horní úsek sjezdovky číslo 3 Slalomové a rodinná Spodní Šance. Dále také vlek se sjezdovkou od hlavního parkoviště, pro děti a začátečníky ještě vleky a tratě pod hotelem Sirotek či dětské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Hanička.

 

foto: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24