Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

David Vávra představí altán a skleněný kříž v Chrástu - FOTKY

10.04.2018 19:37

Poprvé si mohou zájemci obě díla prohlédnout už v závěru tohoto týdne při posvícení na farské zahradě. Místo bude sloužit odpočinku, kultuře i bohoslužbám.

altán3
altán2altán1

Altán a skleněný kříž  navrhl známý architekt, herec a spisovatel David Vávra. Ten také obě svá díla v neděli 15. dubna představí návštěvníkům posvícení. Skleněný kříž je od dnešního dne na svém místě ve farské zahradě.

"Altán doplňuje veřejně přístupné dětské  hřiště o místo posečkání. Altán je letní bytiště, místo setkání. V konstrukci altánu jsou patrné dva kříže, které doplňují kříž skleněný, “ sděluje David Vávra.

Místo bude sloužit nejen k posezení a odpočinku, ale i ke konání příležitostných bohoslužeb pod širým nebem. Počítá se tady také  s kulturními akcemi. Zahrada sboru Českobratrské církve evangelické je běžně otevřená veřejnosti. Náklady na obě díla přesáhly půl milionu korun, kromě podpory z církevních zdrojů, přispěli na vznik kříže a altánu místní občané i firmy.

Nedělní posvícení začne ve 14 hodin požehnáním altánu. Na programu je vystoupení místních souborů Lidová muzika a Chrástochor. Představí se i muzikantské duo Caine-Mi. Chybět nebude ani občerstvení.

FOTO: Karel Šimr

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství