Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Na Čerchově začala demolice starých budov, dotkne se i letní sezóny

01.06.2021 6:30

Na Čerchově už začaly práce na odstranění budov, z bývalých armádních objektů zůstane jen jediný. Tam se plánuje v budoucnu ubytovna i minimuzeum. Opravy se dotknou i letní sezóny.

čerchov

"Letošní turistickou sezonu na Čerchově výrazně ovlivní práce související s demolicí starých armádních budov. Z vrcholu nejvyšší hory Českého lesa jich zmizí desítka, v jednom objektu bude vybudováno turistické zázemí a minimuzeum," uvádí Josef Babor, tiskový mluvčí města Domažlice.

Dělníci jsou na Čerchově od konce května. Ručně rozebírají azbestové části budov - obklady svislých nebo střešních konstrukcí. Od počátku července jim bude pomáhat těžší stavební technika - bagry, a bourací stroje. Začne nejnáročnější fáze - vlastní demolice budov.

Po celý červenec nebude jezdit autobusová sezonní linka, která pravidelně o letních víkendech a svátcích spojuje Čerchov s Domažlicemi, Furth im Waldem, Waldmünchenem a obcemi na této trase. ,,Autobusy nepojedou vůbec, v žádné části tohoto spoje," uvádí místostarosta Stanislav Antoš.

Čerchov nebude přístupný pro turisty od 12. do 30. července (od soboty 31.7. bude opět zajištěn přístup pro turisty) - z prázdninových víkendů tak absolutní zákaz vstupu postihne dva z nich.

Práce budou pokračovat až do září. "Dojde například k navážení ornice, úpravám cest apod., nebudou se ale už dotýkat celého areálu. Stavbaři také budou v tomto období respektovat jízdní řád autobusu. Veřejnost si musí v létě dávat pozor i na dalších místních komunikacích v okolí. Dělníci rozeberou také staré vojenské roty na Malinové hoře a na Fichtenbachu - Bystřici," dodává Babor.

Z bývalých armádních objektů na Čerchově zůstane zachován jeden. Je to bývalá rota, vznikne v ní místo pro 20 turistických lůžek, základní stravovací služby a expozice k historii Čerchova a železné opony. 

ilustrační foto domazlice.eu

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT