Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Radůza míří do Berouna

22.01.2012 17:50

Oblíbená písničkářka Radůza míří do Berouna. Tady vystoupí ve čtvrtek 26. ledna od 20.00 hodin na náměstí v Sále České pojišťovny.

Raduza

Oblíbená písničkářka Radůza míří do Berouna, kde vystoupí ve čtvrtek 26. ledna od 20.00 hodin  na náměstí v Sále České pojišťovny.

Radůzu objevila Zuzana Navarová přímo na ulici.

Již tři dny na to byla Radůza představena širšímu publiku v Lucerně na koncertě Konec české kultury - ne!. V květnu téhož roku stála opět na pódiu pražské Lucerny jako předskokanka hvězdy amerického popu Suzanne Vegy. Poté začala její užší spolupráce se skupinou Nerez, která trvala téměř dvě sezóny. V roce 1993 byla Radůza přizvána jejími členy k natáčení vánočního alba Nerez v Betlémě, vydala MC u firmy Black point a ve spolupráci s agenturou Krach Jiřího Korna natočila videoklip pro Českou televizi. V roce 1996 vystupovala jako host legendární skupiny Marsyas a v únoru 96 to pak byla spolupráce s Michalem Pavlíčkem a skupinou Abraxas na natáčení pořadu Na Kloboučku a konečně v létě 1999 předskokanka Mikea Oldfielda.

Od ledna 1999 vystupovala v rámci Cabaretu Václava Koubka v Jazzclubu Železná. V roce 2001 dokončila studia na pražské konzervatoři, kde absolvovala studium skladby duchovní kantátou, kterou natočil Český rozhlas. V témž roce vyšlo její debutové album Andělové z nebe, které vydala firma Indies rec.

Rok 2003 přinesl Radůze ocenění v podobě tří sošek zlatých Andělů, které jí udělila Akademie populární hudby v kategoriích Zpěvačka roku, Objev roku a Folk & Country.

V roce 2004 získala Radůza ocenění v anketě Český slavík jako skokan roku.

Rok 2010 je pro Radůzu přelomový. Založila vlastní label Radůza records, na kterém vydala album Miluju vás, které se drželo 5 týdnů v čele hitparády IFPI. Je to Radůzino zatím nejvyzrálejší a nejlepší album, které je velmi vřele přijímáno kritikou i širokým obecenstvem.

Foto: Alena Hrbková; Zdroj: www.raduza.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT