Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Motor Open Plzeň Plaza přispěl Diakonii Západ 180 000 Kč!

11.06.2015 20:18

Za OC Plaza proběhl již druhý ročník netradiční charitativní akce s názvem "Motor Open Plzeň Plaza, autosalon, který pomáhá". Byl připraven nabitý program pro automobilové nadšence a nejenom pro ně.

Již druhý ročník netradiční fundraisingové akce "Motor Open Plzeň Plaza, autosalon, který pomáhá", proběhl s velkým úspěchem ve dnech 6. a 7. června v amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza. Akci navštívilo pře 3 000 návštěvníků, kteří obdivovali atraktivní expozice regionálních prodejců osobních i užitkových vozů, motocyklů, a také vysokozdvižných vozíků. Nechyběli ani veteráni a různé závodní speciály. Mimo expozice byl připraven bohatý doprovodný program a stanoviště jednotlivých služeb pořádající Diakonie Západ, u kterých se mohla veřejnost neformálním způsobem seznámit s nabízenými sociálními službami. Cílem této akce bylo získat část finančních prostředků na nákup užitkového vozu pro pečovatelskou službu Jubilata. Od vystavovatelů a návštěvníků se nakonec podařilo vybrat částku 180 000 Kč!

Druhý ročník Motor Open Plzeň Plaza opět nabídl více než 100 vozů a motocyklů 20 světových značek. K vidění byly  také horké novinky letošního roku jako Škoda Superb, Audi Q7 nebo Renault Espace. Atraktivitu autosalonu, který pomáhá, ovšem pro diváky rapidně zvýšila adrenalinová show Bohuslava Chmelaře s motocyklem Suzuki GSX-R 750 K7 a Slidecars Drift Team se speciálně upravenými vozy BMW a Toyota, a to jejich neuvěřitelnými kousky, při kterých se až tajil dech.

Stejně jako v loňském roce nechyběl bohatý doprovodný program, ve kterém se objevil stand up komik Karel Hynek, legendární fotbalista Antonín Panenka a celá řada dalších vystupujících. „Letos byl doprovodný program na pódiu opravdu rozmanitý, lidé mohli vidět od malého imitátora Michaela Jacksona, přes loutkové divadlo, show na trampolínách, bike trialovou show a parkuristy, řadu tanečních vystoupení až po koncerty nadějných kapel,“ doplňuje Libor Janíček, manažer projektu. Diváky rovněž zaujalo vyprošťování zraněné osoby z havarovaného vozu, které předváděli hasiči z SDH Holýšov a záchranáři Rescue Plzeň.

Za profesionálními expozicemi, které nabízelo například stanoviště BESIP nebo Městská Policie Plzeň ovšem nezaostala ani stanoviště sociálních služeb Diakonie Západ.

Motor Open Plzeň Plaza má benefiční rozměr, a to ten, že veškerý výtěžek z této fundraisingové aktivity použije Diakonie Západ na nákup nového užitkového vozu pro svou pečovatelskou službu Jubilata, které dosluhuje ten stávající. Finanční prostředky věnovali samotní vystavovatelé a partneři akce, zakoupením vstupenky v hodnotě 30 Kč či zasláním DMS pomáhali i návštěvníci, díky nimž se podařilo získat 32 000 Kč. Za účast veřejnosti na akci a získané finanční prostředky opravdu moc děkujeme, pokud by kdokoli chtěl dodatečně pomoci zasláním dárcovské DMS, může tak učinit do konce června. Stačí poslat DMS ve tvaru DMS DIAKONIE CCE na číslo 87 777, uvádí Janíček.

Svou společenskou odpovědnost v tomto roce ukázalo více než 50 subjektů nejen ze světa automobilů a motocyklů, a to buď jako vystavovatelé nebo jako partneři, dále se představilo 13 služeb Diakonie Západ, na pódiu vystoupilo 20 účinkujících samostatně či ve skupinách a akci navštívilo 3 153 lidí. Záštitu nad akcí převzal primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

„Všem patří obrovský dík! Moc si přejeme, aby všichni, kteří nám pomohli, našli chuť a čas se zúčastnit třetího ročníku Motor Open Plzeň Plaza, který začneme připravovat hned po prázdninách. Věříme také, že se v příštím roce zvýší počet návštěvníků, jelikož si to tato akce určitě zaslouží,“ říká Janíček.

FOTO: Diakonie Západ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství