Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Řeky v kraji budou dnes kulminovat! Berounka až ve středu!

11.06.2013 7:53

Bleskové povodně a rozbouřené potoky nadělaly největší problémy v noci na úterý na Nýřansku. Jak se očekávalo, voda z potoků zaplavila silnice i objekty.

přeštice 3. června (9)

Velká voda k Nýřanům nakonec dorazila až nad ránem. Zaplavovala komunikace, dostávala se až k domům a zatopila desítky míst. Hasiči jsou stále v terénu a především odčerpávají vodu, kde to jde. Nikdo naštěstí nemusel být evakuován a k ohrožení lidských životů nedošlo.

Na některých místech v kraji už řeky zase klesají. Platí to třeba pro Úslavu v Plzni Koterově, která je na prvním stupni a má dál tendenci klesat. Naopak velkou hrozbou zůstává Radbuza, především na Domažlicku. Ve Staňkově je stále na třetím stupni povodňové aktivity a navíc dál stoupá. Stejně to vypadá i v Nové Huti na Rokycansku, kde je pořád na vzestupu Klabava.

"Během dnešního dne by měla většina toků v povodí kulminovat. Kulminaci na Berounce očekáváme během zítřejšího rána na horním úseku a během noci na čtvrtek na jejím dolním úseku,"tak vidí hydrologický výhled Pavel Kopeček z plzeňské pobočky CHMI.

Druhé stupně povodňové aktivity platí na čtyřech místech. Na Radbuze na odtoku z Českého údolí i na Střele v Plasích. Druhý stupeň má i Berounka v Liblíně, kde navíc dál stoupá. Naopak Radbuza v Tasnovicích klesá, ale stále ještě se drží také na druhém stupni.

Bleskové povodně zvednou celkové škody

Zatím se oficiální škody v Plzeňském kraji odhadují na víc jak 22 milionů. Lokální povodně a bleskové lijáky v posledních dnech ale škody jistě ještě zvednou. Sčítat budou znovu i silničáři, protože voda na řadě míst podemlela další komunikace a deště zavinily sesuvy půdy. Škody se navíc můžou objevit až po několika dnech, kdy voda úplně zmizí a bude sucho.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství