Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Potravinářská inspekce odhalila další falšované kabanosy!

12.03.2019 15:38

SZPI zjistila tři šarže klamavě označených kabanosů. Tentokrát se výrobky z Polska prodávaly v obchodním řetězci Kaufland. Obsahovaly mnohem méně masa než deklarovaly.

untitled (2)
untitled (2)untitleduntitled (1)untitled (6)untitled (3)untitled (4)untitled (5)

V rámci pokračujících cílených kontrol zjistili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce tři nevyhovující šarže masných výrobků od výrobce TARCZYNSKI S.A. z Polska.

Podobný případ se přitom vyskytl ani ne před týdnem. Podrobnosti se dočtete zde.

Nově inspekce odhalila tyto výrobky:

KABANOS KLASICKÝ VEPŘOVÝ, velikost balení: 200 g, šarže: L0151. Výrobce na obalu mj. uvedl: 100 g výrobku bylo vyrobeno ze 142 g vepřového masa. "Laboratorní rozbor ale potvrdil přítomnost masa pouze v množství 122 g," sdělil mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

KABANOS EXCLUSIVE CHILLI, velikost balení: 120 g, šarže: L0856. Výrobce na obalu mj. uvedl: na 100 g výrobku bylo použito 185 g masa. "Laboratorní rozbor ale potvrdil přítomnost masa pouze v množství 164,3 g," vyjádřil se k výrobku Pavel Kopřiva s tím, že tento i výše uvedený produkt objevili inspektoři v Kauflandu v ulici Romana Havelky v Jihlavě.

KABANOS EXCLUSIVE CHEESE, velikost balení: 120 g, šarže: L0775. Výrobce na obalu mj. uvedl: na 100 g výrobku bylo použito 180 g masa. "Laboratorní rozbor ale potvrdil přítomnost masa pouze v množství 145,8 g. Inspektoři nevyhovující šarži odebrali v provozovně společnosti Kaufland Česká republika v.o.s., Spojovací 1345, Střítež, Třebíč," řekl tiskový mluvčí SZPI.

Dodavatelem potraviny byla ve všech případech společnost Gornicky, s.r.o., Harantova 1359, Písek.

"Informace na obalu u uvedených šarží klamala spotřebitel ohledně skutečného složení potraviny, kontrolovaná osoba se tím dopustila porušení Evropského nařízení 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, a to ve smyslu klamání spotřebitele," vysvětlil Pavel Kopřiva.

Inspekce prodejci nařídila stažení potraviny ze všech svých poboček a zahájí správní řízení o uložení pokuty.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT