Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Tramvaje v Plzni čeká v dubnu výluka kvůli pracím na Slovanské třídě

24.03.2019 16:37

Několik omezení v dopravě si vyžádají opravy kanalizace a tramvajové trati na Slovanské třídě v Plzni. Dotknou se linek číslo 1 a 4. Čtěte podrobnosti.

ilustrační foto_QAP foto (22)

Z důvodu zahájení další etapy stavby „Oprava tramvajové trati Slovanská třída v Plzni“ bude probíhat od 1. dubna výluka tramvajové dopravy na linkách 1 a 4 a odklon na autobusových linkách N2 a N5. Výluka potrvá do ukončení prací.

Tramvajový provoz linky č. 1 bude částeně přerušen na Slovanské třídě ve směru na Slovany. Tramvaje budou jezdit v uvedeném období polookružně po trase Bolevec -> Světovar -> Slovany -> Bolevec.

Trasa a zastávky tramvají linky č. 1 budou ve směru z Bolevce na Slovany jezdit po své běžné trase až po zastávku Mikulášské náměstí. Dále pak:

  • U Duhy, Bazén Slovany, Nám. Generála Píky, Radnice Slovany, Brojova – tramvajové zastávky linky č. 2 směr Světovar
  • Světovar – nástupní zastávka v tramvajovém obratišti, 2. kolej
  • Slovany – nástupní zastávka pro směr do Bolevce

Dále po své stálé trase po Slovanské třídě zpět do Bolevce.

Zastávky ve směru na Slovany - Jedlová, Liliová, Olšová, Vřesová, včetně konečné výstupní zastávky Slovany - budou pro linku č. 1 zrušeny. Jako náhradou bude odbavovat linka č. 1 v zastávkách na Koterovské třídě.

Tramvaje linky č. 4 sjíždějící ze své trasy do vozovny budou odkloněny též přes Světovar, po trase linky 2 po Koterovské ulici s odbavováním ve všech tramvajových zastávkách.

Upozornění pro cestující, kteří směřují z tramvajových křižování (v 22:50, 23:20 a 23:50 hod. v sadech Pětatřicátníků) do Černic: využijte přestupu na linku 13 již v zastávkách Anglické nábřeží.

Autobusová linka č. N2 bude od noci z 31. března na 1. dubna obousměrně odkloněna Mikulášským náměstím, Barrandovou a Koterovskou ulicí.

Zastávky Mikulášské náměstí, Jedlová a Liliová budou zrušeny a nahrazeny zastávkami:

Mikulášská – zastávky linky 12

U Duhy – ve směru z centra zastávka na úrovni ostrůvku tramvajové zastávky. Ve směru do centra v zastávce linky 12 pro směr do centra.

Bazén Slovany – zastávky v jízdních pruzích, na úrovni rozmezí domů číslo orientační 2 a 5 náměstí generála Píky.

Autobusová linka č. N5 bude od noci z 31. března na 1. dubna obousměrně odkloněna Mikulášským náměstím, Barrandovou a Koterovskou ulicí.

Zastávky Mikulášské náměstí, Jedlová, Liliová, Olšová a Vřesová budou zrušeny a nahrazeny zastávkami:

Mikulášská – zastávky linky 12

U Duhy – ve směru z centra zastávka na úrovni ostrůvku tramvajové zastávky. Ve směru do centra v zastávce linky 12 pro směr do centra.

Bazén Slovany – zastávky v jízdních pruzích, na úrovni rozmezí domů číslo orientační 2 a 5 náměstí generála Píky.

Poliklinika Slovany – zastávky linek 29 a 30.

Pošta Francouzská – zastávky linek 29 a 30.

Na Slovanech budou spoje obsluhovat současné zastávky linky N5 Slovany pro každý směr.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT