06.06.2024 12:58
Víkend se blíží! Kam vyrazit za zábavou v Plzni a Plzeňském kraji?
O víkendu 8. až 9. června se v Plzni a Plzeňském kraji chystá mnoho zajímavých akcí. Kam vyrazit? Inspirujte se v článku.
06.06.2024 12:58
O víkendu 8. až 9. června se v Plzni a Plzeňském kraji chystá mnoho zajímavých akcí. Kam vyrazit? Inspirujte se v článku.
06.06.2024 11:36
06.06.2024 11:22
Přečtěte si, jak záchranná akce probíhala.
Máme pro vás další recept z rubriky S Andreou v kuchyni! Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak udělat skvělou marmeládu z černého rybízu zastudena.
Tuto marmeládu z černého rybízu dělávala už babička a vždycky byla skvělá. Nic se nevaří, všechny vitamíny zůstanou a nekazí se. Cukr obstará konzervaci dokonale. Babička sklenky vždy uzavírala celofánem a převázala provázkem nebo stáhla gumičkou. Pokud byste se přece jen báli zkažení, přidejte lžičku konzervačního prostředku. Můžete ji vyzkoušet i z ostružin nebo malin, ty jsou také luxusní.
Na přípravu budete potřebovat:
omytý černý rybíz
cukr krystal nebo krupice
na 100 g vylisované šťávy se dává 100 g cukru
rum
Postup přípravy:
Bobule rybízu vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Je dobré drť odšťavnit dvakrát až třikrát. Do šťávy vsypeme cukr a důkladně rozmícháme.
Necháme minimálně dvě hodiny odstát a každou chvilku šťávu promícháme, až se všechen cukr opravdu rozpustí. Na noc dáme marmeládu do lednice.
Druhý den znovu promícháme a plníme do horkou vodou vypařených, suchých sklenek, které ještě vytřeme ubrouskem namočeným v rumu a zavíčkujeme. Víčka je nejlepší vyvařit ve vodě a osušit. Můžeme ještě povrch marmelády zalít trochou rumu.
Více receptů najdete na webu V kuchyni vždy otevřeno.
Foto a recept: Andrea Motlíková