01.06.2024 18:21
Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 18:21
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 13:12 01.06.2024 16:23
01.06.2024 16:19
Velikonoční pohoštění se neobejde bez mazance. Každý má svůj zaručený nebo vyzkoušený recept. Zkuste mazanec, jak ho dělá foodblogerka Andrea Motlíková...
Na přípravu dvou mazanců budete potřebovat:
Postup přípravy receptu:
Těsto můžeme připravit i domácí pekárně. Nejpreve nalijeme mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo, vejce, potom sypké a navrch rozdrobené droždí a nastrouhanou kůru. Necháme pracovat na program těsto i s kynutím.
Poté těsto vyjmeme, propracujeme a na plechy vyložené pečícím papírem vytvarujeme 2 bochánky. Necháme opět vykynout alespoň půl hodiny. Poté můžeme vršek nastříhnout do kříže, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C° cca 30 - 40 minut, zkoušíme špejlí.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.