20.05.2024 9:32 20.05.2024 10:44
Policejní manévry v Plzni! Anonym nahlásil bombu v budově soudu
Probíhá policejní opatření.
20.05.2024 9:32 20.05.2024 10:44
Probíhá policejní opatření.
20.05.2024 9:05
Na Pekelném rybníku u Vejprnic byla napadena samice labutě velké z hnízdícího páru. Následně musela být utracena.
19.05.2024 12:30 19.05.2024 16:11
V celém Plzeňském kraji platí dnes od 14 do 22 hodin výstraha!
Míří k vám návštěva a vy nevíte, co nabídnout ke kávě? Zkuste bleskovou jogurtovou bublaninu. Hotová je během chvíle a zvládne ji i méně zdatná kuchařka...
Na přípravu budete potřebovat: (na plech)
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 g moučkového cukru
150 g oleje (ghee nebo rozpuštěného másla)
250 g bílého jogurtu
2 vejce
ovoce
Postup přípravy receptu:
Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170-180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20-25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.