20.09.2024 20:17 20.09.2024 20:40
Hokej: Plzeň prohrála doma s Litvínovem
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
20.09.2024 20:17 20.09.2024 20:40
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
20.09.2024 14:00
V České republice začaly krajské volby. Na části území republiky jsou spojeny s prvním kolem senátních voleb.
20.09.2024 13:23
Na místě probíhají záchranné práce, došlo ke střetu osobního automobilu a chodce.
Míří k vám návštěva a vy nevíte, co nabídnout ke kávě? Zkuste bleskovou jogurtovou bublaninu. Hotová je během chvíle a zvládne ji i méně zdatná kuchařka...
Na přípravu budete potřebovat: (na plech)
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 g moučkového cukru
150 g oleje (ghee nebo rozpuštěného másla)
250 g bílého jogurtu
2 vejce
ovoce
Postup přípravy receptu:
Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170-180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20-25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.