01.06.2024 18:21
Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 18:21
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 13:12 01.06.2024 16:23
01.06.2024 16:19
Grilovací sezóna začala. Chcete si grilovačku trochu oživit? Zkuste si udělat tuto skvělou přílohu, grilované marinované žampiony. Andrea Motlíková vám poradí, jak na to.
Na přípravu budete potřebovat:
200g malých žampionů
Na marinádu:
kůra z 1 limetky
šťáva z 1/4 limetky
1PL sójové omáčky
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
2PL olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl
Postup:
Žampiony oloupeme a odtraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve šupinkami dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.
Recept a foto: Andrea Motlíková