Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Hledáte novou letní dobrotu? Udělejte si tvarohový dezert do skla

11.07.2021 13:59

Jahody, borůvky i maliny k létu zkrátka patří. Máte chuť na něco sladkého? Tak právě tvarohový dezert s ovocem může být to pravé. Andrea Motlíková servíruje další ze svých receptů...

uprav1
uprav1uprav

Na přípravu budete potřebovat:

1 měkký tvaroh
1 zakysaná smetana
1 smetana na šlehání
1 vanilínový cukr
cukr moučka dle potřeby
kůra z jednoho citronu
drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky)

Na korpus:
4 vejce - zvlášť žloutky a z bílků ušlehat tuhý sníh
4 PL moučkového cukru
1 PL oleje
4 PL polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
2 PL kakaa

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka. Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.

Dále připravte těsto na korpus. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou. Plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.

Připravte si sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.

Recept a foto: Andrea Motlíková
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT