29.05.2024 13:10
Bolevecké pivobraní láká na regionální piva, dobré jídlo i muziku
Na Bolevecké návsi bude první červnovou sobotu veselo! Uskuteční se první ročník Boleveckého pivobraní. Na co se můžete těšit?
29.05.2024 13:10
Na Bolevecké návsi bude první červnovou sobotu veselo! Uskuteční se první ročník Boleveckého pivobraní. Na co se můžete těšit?
29.05.2024 10:40
28.05.2024 9:00 29.05.2024 8:50
Zmrzlina v tomto horku přijde vhod. Pro lahodnou studenou "mňamku" ale rozhodně nemusíte do obchodu nebo cukrárny. Jednoduchý a zaručený recept servíruje Andrea Motlíková...
Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí....
Na přípravu budete potřebovat:
Postup přípravy receptu:
Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru a přisladíme moučkovým cukrem podle toho, jak je ovoce sladké. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíme. Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit.
Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.