04.06.2024 15:19
04.06.2024 13:12
V plzeňské zoologické zahradě byla pokřtěna velbloudí slečna – FOTKY
V úterý 4. června bylo v Zoologické a botanické zahradě města Plzně pokřtěno mládě velblouda dvouhrbého. Kmotrem se stal Kamal Farhan, poslanec Parlamentu ČR.
04.06.2024 12:05
Situace v Plzeňském kraji se uklidňuje, řeky klesají. Meteorologové zmírnili výstrahy - FOTKY
V úterý 4. června zmírnili meteorologové výstrahy. Řeky vykazují poklesy.
Jak na lahodnou domácí zmrzlinu? Foodblogerka má jednoduchý tip
Zmrzlina v tomto horku přijde vhod. Pro lahodnou studenou "mňamku" ale rozhodně nemusíte do obchodu nebo cukrárny. Jednoduchý a zaručený recept servíruje Andrea Motlíková...
Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí....
Na přípravu budete potřebovat:
- 250 - 300 g ovoce, omytého, případně oloupaného a zbaveného pecek ( na foto zmrzlina z broskví )
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 ml smetany na šlehání
- moučkový cukr podle chuti
- šťáva z citronu nebo limetky
Postup přípravy receptu:
Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru a přisladíme moučkovým cukrem podle toho, jak je ovoce sladké. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíme. Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit.
Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.