02.06.2024 18:22 03.06.2024 19:40
FOTKY: Po bleskových povodních nejezdí na některých místech vlaky, trať v Koterově je poničená
Obnovení provozu bude trvat déle, než se předpokládalo
02.06.2024 18:22 03.06.2024 19:40
Obnovení provozu bude trvat déle, než se předpokládalo
03.06.2024 11:39 03.06.2024 15:49
Region zasáhly o víkendu deště i bouřky. Na západě Čech by mělo pršet i během dnešního dne. Jak to aktuálně vypadá u řek na Plzeňsku? Čtěte v článku.
03.06.2024 14:55
Zmrzlina v tomto horku přijde vhod. Pro lahodnou studenou "mňamku" ale rozhodně nemusíte do obchodu nebo cukrárny. Jednoduchý a zaručený recept servíruje Andrea Motlíková...
Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí....
Na přípravu budete potřebovat:
Postup přípravy receptu:
Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru a přisladíme moučkovým cukrem podle toho, jak je ovoce sladké. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíme. Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit.
Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.