14.12.2024 17:34
14.12.2024 12:23
Betlém na náměstí Republiky už brzy doplní Jezulátko. Tradiční průvod vyjde od biskupství
14.12.2024 10:12
Tragická dopravní nehoda u Plzně. Chodec střet s vozidlem nepřežil
Jako v luxusní restauraci! Kuřecí prsa s medovým citronem musíte zkusit
Přemýšlíte, jak vykouzlit oběd jako v exkluzivní restauraci? Tip od foodblogerky rozhodně zabere. Kuřecí prsa s medovým citronem jsou jasnou volbou...
Na přípravu budete potřebovat:
4 kuřecí prsa
1 větší citron
plátky schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
med
3 větší stroužky česneku
150ml smetany
100ml vývaru
citronový pepř (pokud nemáte, nic se neděje, dejte černý čerstvě nadrcený)
kousek másla
čerstvá šalvěj a dobromysl
sůl
Postup přípravy receptu:
Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe na každý 2 lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem. Vyskládáme do pekáčku.
Citron nakrájíme na kolečka cca půl cm a každý potřeme zlehka medem. Zastrkáme je mezi maso, posypeme dobromyslí, stroužky česneku přepůlíme a také přidáme, poklademe plátky másla a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 200°C.
Asi po 15 minutách podlijeme vývarem, odklopíme a pečeme ještě 25 minut. Občas maso přelijeme výpekem. Pak maso vyndáme, udržujeme teplé, do šťávy rozmačkáme měkký česnek a přilijeme smetanu. Vrátíme zpět do trouby a necháme provařit a trochu zredukovat. Dochutíme a nakonec vrátíme na chvíli prohřát maso a je hotovo.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.