Je libo něco lehčího v italském stylu? Zkuste cizrnu s kuřecím masem...

27.01.2019 9:38

Hledáte luxusní lahůdku v lehkém stylu? Tak tohle musíte vyzkoušet. Cizrna s kuřecím masem po italsku uspokojí i ty nejmslnější jazýčky a rozhodně ji zvládne každý!

upr2

Na přípravu budete potřebovat:

300 g vařené cizrny (popř. hotovou ve slaném nálevu)
1 kuřecí prso nebo stehenní plátek
150 ml drcených rajčat 
1 cibule
2 stroužky česneku
oregáno nebo bazalka, petrželka
parmazán 
špetka cukru 
sůl a pepř
olej

Postup přípravy receptu:

Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda. Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru. Nechte dusit cca 10 minut a přidejte na jemno pokrájený česnek.

Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT