30.05.2024 18:38
30.05.2024 14:48
První červnový víkend je tu! Kam v Plzni a Plzeňském kraji vyrazit za zábavou?
V sobotu 1. června se slaví Den dětí, a tak přinese víkend mnoho akcí, které jsou určené právě jim. Vyrazit ale můžete i na pivobraní nebo koncert. Přinášíme oblíbené tipy na víkend!
30.05.2024 10:20
Řidiči, nohu z plynu! Měření rychlosti v Plzni pokračuje, kde se objeví u silnic radar?
Strážníci Městské policie Plzeň si posvítí na rychle jedoucí řidiče. Kde všude se bude měřit?
Lámete si hlavu se sobotním obědem? Bratislavská vepřová plec to zachrání
Dochází vám tipy na vaření? Bratislavská vepřová plec je jasnou volbou, která zachutná a určitě se stane stálicí na vašem domácím jídelníčku. Chutná prostě skvěle!
Na přípravu budete potřebovat:
500g vepřové plece
1 velká cibule
1PL rajčatového protlaku
1 mrkev
kousek celeru
1 větší kyselá okurka
sterilovaný nebo mražený hrášek
150ml mléka
150ml smetany na vaření
citronová šťáva
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečema, vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Přibližně v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmícháme na drobno nakrájenou okurku a hrášek, zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou, popř. solí.
Poznámka: Někdo vaří maso vcelku a mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke kenoci vloží zeleninu do omáčky.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.