30.05.2024 9:41
Tylův náhrobek na Mikulášském hřbitově v Plzni bude restaurován
Náhrobek bude restaurován. V plánu je také učinit místo, jež je přezdívané jako Plzeňský Slavín, průchozím.
30.05.2024 9:41
Náhrobek bude restaurován. V plánu je také učinit místo, jež je přezdívané jako Plzeňský Slavín, průchozím.
29.05.2024 20:44
Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS
29.05.2024 13:10
Na Bolevecké návsi bude první červnovou sobotu veselo! Uskuteční se první ročník Boleveckého pivobraní. Na co se můžete těšit?
Zeleninové lečo k létu neodmyslitelně patří. Lehké prázdninové jídlo si můžete vychutnat i pikantnější a s cuketou, kterých je momentálně všude dost. Zkuste tip foodblogerky!
Na přípravu budete potřebovat (množství podle pořeby):
pevná rajčata (ne přezrálá)
cuketa
světlé papriky
cibule
česnek
klobása nebo jiná uzenina
vejce
sladká mletá paprika
špetka uzené mleté papriky
čerstvě mletý pepř
petrželka
olej a kousek másla
sůl
(možné přidat saturejku, oregáno, majoránku nebo bazalku)
Postup přípravy receptu:
Cibuli nakrájejte na kostičky, klobásu na půlkolečka a společně orestujte na pánvi s olejem. Papriky nakrájejte na proužky, cuketu na kousky stejně velké jako papriky. Rajčata můžete oloupat, pokud vám v leču vadí slupky. Drobná cherry nakrájejte jen napůl, větší na měsíčky.
Nejprve k základu přidejte cuketu s paprikami, osolte a malinko podlijte vodou, rychleji vám zelenina změkne. Nechte vodu při vyšší teplotě vydusit. Posypte mletými paprikami a přidejte polovinu rajčat. Já rajčata přidávám takto postupně, první várka pustí šťávu, ve které se všechno dusí a druhá dodá lepší konzistenci, když jsou jen lehce změklá. Přidejte i posekaný česnek, dosolte a opepřete. Nechte dusit, dokud není cuketa naskus.
Posekejte bylinky, petrželky více, další bylinku jen trochu.
Na kousku másla umíchejte vajíčka.
Do pánve vložte zbytek rajčat a nechte už jen chvilku provařit. Nakonec vmíchejte hotová vajíčka, bylinky a dochuťte.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.