Nádivka trochu jinak! Zkuste variantu s kroupami, česnekem a uzeným masem

30.03.2018 15:32

Nádivka na velikonoční stůl neodmyslitelně patří. Co ale zkusit ne úplně tradiční variantu? Foodblogerka Andrea Motlíková přichází s opravdu hodně "voňavou" záležitostí....

nádivka s kroupami

Na přípravu budete potřebovat:

  • 6 kusů pečiva - já použila celozrnné kaiserky
  • 6 vajec (žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
  • cca 300g vařeného uzeného masa (obrané z žeber)
  • 3 hrsti mražených nebo čerstvých lesních hub
  • 3 hrsti velkých krup
  • 3 stroužky česneku
  • hodně zelených bylinek ( petrželka, libeček, popř. na jaře kopřivy a popenec)
  • uzený vývar podle potřeby
  • sůl, pepř

Postup přípravy receptu:

Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.

Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáváme podle potřeby vývar. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova. Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT