02.06.2024 12:14
Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel
Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné
02.06.2024 12:14
Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné
02.06.2024 11:10
Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny
02.06.2024 9:21
Nádivka na velikonoční stůl neodmyslitelně patří. Co ale zkusit ne úplně tradiční variantu? Foodblogerka Andrea Motlíková přichází s opravdu hodně "voňavou" záležitostí....
Na přípravu budete potřebovat:
Postup přípravy receptu:
Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.
Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáváme podle potřeby vývar. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova. Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.