Nevíte, co na gril? Vyzkoušejte grilovanou šunku s ananasovou salsou

01.07.2017 10:39

Sezóna grilování běží na plný plyn. Máte už dost klasických klobásek a masa? Zkuste lahodnou šunku s ananasovou salsou. Andrea Motlíková vám přináší další originální recept!

upr
uprupr2

Na přípravu budete potřebovat:

1cm silné plátky šunky vhodné na gril

1 ananas

1 malá  červená cibule

štáva z 1 limetky

2 PL sladké chilli omáčky

2 PL  ústřicové nebo teriyaki omáčky

kousek čerstvého zázvoru

chilli paprička

čerstvé bylinky - koriandr, petrželka, máta

sůl

Postup přípravy receptu:

Ananas zbavte slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé proužky. Díky grilování získá ananas sladší a výraznější chuť, neboť zkaramelizuje.

Nechte vychladnout a plátky nakrájejte na drobné kostičky. Taktéž nakrájejte najemno cibuli, posekejte bylinky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. Vše včetně ananasu vložte do misky, přilijte chilli a ústřicovou (teriyaki) omáčku, zakápněte limetkovou šťávou a dobře promíchejte. Dochuťte případně solí a kdo by chtěl salsu ještě pikantnější, přidá nadrobno posekanou chilli papričku.

Vmíchejte bylinky a nechte vychladit.

Šunku ogrilujte z obou stran a podávejte se salsou.

Recept a foto: Andrea Motlíková
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT