01.06.2024 18:21
Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 18:21
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 13:12 01.06.2024 16:23
01.06.2024 16:19
Sezóna grilování běží na plný plyn. Máte už dost klasických klobásek a masa? Zkuste lahodnou šunku s ananasovou salsou. Andrea Motlíková vám přináší další originální recept!
Na přípravu budete potřebovat:
1cm silné plátky šunky vhodné na gril
1 ananas
1 malá červená cibule
štáva z 1 limetky
2 PL sladké chilli omáčky
2 PL ústřicové nebo teriyaki omáčky
kousek čerstvého zázvoru
chilli paprička
čerstvé bylinky - koriandr, petrželka, máta
sůl
Postup přípravy receptu:
Ananas zbavte slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé proužky. Díky grilování získá ananas sladší a výraznější chuť, neboť zkaramelizuje.
Nechte vychladnout a plátky nakrájejte na drobné kostičky. Taktéž nakrájejte najemno cibuli, posekejte bylinky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. Vše včetně ananasu vložte do misky, přilijte chilli a ústřicovou (teriyaki) omáčku, zakápněte limetkovou šťávou a dobře promíchejte. Dochuťte případně solí a kdo by chtěl salsu ještě pikantnější, přidá nadrobno posekanou chilli papričku.
Vmíchejte bylinky a nechte vychladit.
Šunku ogrilujte z obou stran a podávejte se salsou.
Recept a foto: Andrea Motlíková