02.05.2024 14:10
Jak omezí Slavnosti svobody provoz v Plzni? Přinášíme informace
Od pátku 3. do pondělí 6. května se konají v Plzni Slavnosti svobody. V centru města bude omezený provoz.
02.05.2024 14:10
Od pátku 3. do pondělí 6. května se konají v Plzni Slavnosti svobody. V centru města bude omezený provoz.
02.05.2024 11:05
V Černicích se chystá rozšíření stávajícího sportovního areálu. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s městem Plzeň plánuje stavbu fotbalového a dvou víceúčelových hřišť.
01.05.2024 10:19
Nechce se vám v létě vyvařovat omáčky? Letní zapečenou cuketou s bramborami, slaninou, parmazánem a smetanou rozhodně nadchnete i ty mlsnější strávníky!
Na přípravu budete potřebovat:
2 cukety
8 brambor (průměr podobný průměru cukety)
1 smetany raději tučnější
150g slaniny
3 větší stroužky česneku
3PL najemno nastrouhaného parmazánu
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky.
Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán a česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180°C - 200°C a pečte dozlatova.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.