S Andreou v kuchyni: Máslovo-rozmarýnové kuře na zelenině

29.04.2017 11:46

Nevíte, co připravit o víkendu k obědu? Zkuste lahodné "Máslovo-rozmarýnové kuře". Andrea Motlíková vám poradí třeba jak na to, aby se bylinky rozhodně nepřipekly...

img_4007-bl
img_4007-blimg_4001-bl

Na přípravu budete potřebovat:

1 kuře nebo čtyři stehna či čtvrtky
6 brambor
2 červené papriky
1 menší cuketa
pár stroužků česneku
čerstvý rozmarýn
máslo
sůl
můžete kuře okořenit ještě nějakým svým oblíbeným kořením nebo jenom opepřit

Postup přípravy:

Kuře naporcujte. Kůži na mase zdvihněte prsty a vsuňte pod ni plátek másla a snítky rozmarýnu. Díky tomu, že bylinky jsou pod kůží, tak se na kuřeti nespálí a více maso ochutí. Máslo zase udělá maso šťavnatější. Porce osolte a okořeňte. 

V pekáčku maso zprudka opečte ze všech stran a vyjměte. Vhoďte na čtvrtky nakrájené brambory, celé stroužky česneku, zbylý rozmarýn, osolte a vraťte maso zpět. Podlijte nepatrně vodou, přiklopte a vložte do vyhřáté trouby na 200oC.

Po půl hodině pečení přidejte k bramborům nakrájenou papriku a cuketu. Už odkryté pečte ještě 20 - 30 minut do doby, než se vytvoří křupavá kůžička. Podle potřeby během pečení malinko podlévejte.

Další recepty najdete na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

foto a recept: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT