01.06.2024 18:21
Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 18:21
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 13:12 01.06.2024 16:23
01.06.2024 16:19
Nevíte, co připravit o víkendu k obědu? Zkuste lahodné "Máslovo-rozmarýnové kuře". Andrea Motlíková vám poradí třeba jak na to, aby se bylinky rozhodně nepřipekly...
Na přípravu budete potřebovat:
1 kuře nebo čtyři stehna či čtvrtky
6 brambor
2 červené papriky
1 menší cuketa
pár stroužků česneku
čerstvý rozmarýn
máslo
sůl
můžete kuře okořenit ještě nějakým svým oblíbeným kořením nebo jenom opepřit
Postup přípravy:
Kuře naporcujte. Kůži na mase zdvihněte prsty a vsuňte pod ni plátek másla a snítky rozmarýnu. Díky tomu, že bylinky jsou pod kůží, tak se na kuřeti nespálí a více maso ochutí. Máslo zase udělá maso šťavnatější. Porce osolte a okořeňte.
V pekáčku maso zprudka opečte ze všech stran a vyjměte. Vhoďte na čtvrtky nakrájené brambory, celé stroužky česneku, zbylý rozmarýn, osolte a vraťte maso zpět. Podlijte nepatrně vodou, přiklopte a vložte do vyhřáté trouby na 200oC.
Po půl hodině pečení přidejte k bramborům nakrájenou papriku a cuketu. Už odkryté pečte ještě 20 - 30 minut do doby, než se vytvoří křupavá kůžička. Podle potřeby během pečení malinko podlévejte.
Další recepty najdete na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
foto a recept: Andrea Motlíková