20.05.2024 9:32
Policejní manévry v Plzni! Anonym nahlásil bombu v budově soudu
Probíhá policejní opatření.
20.05.2024 9:32
Probíhá policejní opatření.
20.05.2024 9:05
Na Pekelném rybníku u Vejprnic byla napadena samice labutě velké z hnízdícího páru. Následně musela být utracena.
19.05.2024 12:30 19.05.2024 16:11
V celém Plzeňském kraji platí dnes od 14 do 22 hodin výstraha!
Máte rádi nakládané chuťovky? Utopence, hermelíny, papričky se sýrem...? Tak zkuste podle foodblogerky Andrey Motlíkové nakládané sýrové kuličky. Je to strašně jednoduché a výborné!
Koření a bylinky si dejte takové, jaké máte rádi, a vždycky to bude luxus.
Na přípravu budete potřebovat:
200 g měkkého tvarohu
200 g Lučiny ve staniolu
200 g tvrdého sýru
čerstvé bylinky (pažitka, medvědí česnek)
2 stroužky česneku
1 cibule
koření dle chuti
(grilovací, směs pepřů, bylinkové, paprika)
sůl
slunečnicový nebo řepkový olej
Postup přípravy receptu:
Tvaroh smíchejte důkladně s Lučinou a najemno nastrouhaným sýrem. Osolte a nechte půl hodiny v lednici. Poté z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti knedlíčků do polévky. Každou zvlášť obalte v různých kořeních a najemno posekaných bylinkách.
Česnek a cibuli nakrájejte na plátky. Hotové kuličky skládejte do vhodných sklenic, prokládejte česnekem a cibulí, případně listy medvědího česneku.
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, můžete do sklenky přidat i chilli papričku. Zalijte olejem tak, aby bylo vše zcela ponořené. Uzavřete a nechte v lednici 3–5 dní uležet.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno.