02.06.2024 9:21
01.06.2024 18:21
Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 13:12 01.06.2024 16:23
V Klatovech byla svolána pracovní skupina povodňové komise. Hasiči zasahují u vytopených sklepů - FOTKY
S Andreou v kuchyni: Rozhuda s pažitkou a medvědím česnekem
Rozhuda je rychlá a výborná tvarohová pomazánka. Zkuste si jí udělat na svačinu. Andrea Motlíková vám poradí, jak na to. Je tady další recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni!
Když jsem byla malá, neustále jsme měli doma rozhudu. Úplně se slyším, jak říkám : " Ach jo, zas ta rozhůůůůda " :-D . A jak si ji teď ráda dám. Určitě ji mnozí z vás také znají . Svěží chuť tvarohu, štiplavost pažitky, vůně medvědího česneku (ten jsme tam tedy dřív nedávali) a čerstvý měkký chlebík ... no to si musíte udělat, je to hned ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
1 měkký tvaroh
cca 1-2PL mléka nebo smetany (přidávejte postupně podle hustoty tvarohu)
1 malá cibule nebo jarní cibulka
svazek pažitky
pár listů medvědího česneku
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Měkký tvaroh spolu s mlékem (smetanou) dobře rozmícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo si k rozhudě nakrájíme zeleninu na hranolky a nabíráme spolu s ní jako dip ;-)
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V Kuchyni vždy otevřeno