20.05.2024 9:32 20.05.2024 10:44
Policejní manévry v Plzni! Anonym nahlásil bombu v budově soudu
Probíhá policejní opatření.
20.05.2024 9:32 20.05.2024 10:44
Probíhá policejní opatření.
20.05.2024 9:05
Na Pekelném rybníku u Vejprnic byla napadena samice labutě velké z hnízdícího páru. Následně musela být utracena.
19.05.2024 12:30 19.05.2024 16:11
V celém Plzeňském kraji platí dnes od 14 do 22 hodin výstraha!
Nechce se vám v létě vyvařovat omáčky? Letní zapečenou cuketou s bramborami, slaninou, parmazánem a smetanou rozhodně nadchnete i ty mlsnější strávníky!
Na přípravu budete potřebovat:
2 cukety
8 brambor (průměr podobný průměru cukety)
1 smetany raději tučnější
150g slaniny
3 větší stroužky česneku
3PL najemno nastrouhaného parmazánu
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky.
Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán a česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180°C - 200°C a pečte dozlatova.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.