28.05.2024 14:10
O víkendu začne v Plzni další dopravní omezení. Řidiči se musí obrnit trpělivostí
V sobotu 1. června startuje oprava Lidické a Plaské ulice v Plzni. S omezením musí počítat řidiči i cestující městskou hromadnou dopravou.
28.05.2024 14:10
V sobotu 1. června startuje oprava Lidické a Plaské ulice v Plzni. S omezením musí počítat řidiči i cestující městskou hromadnou dopravou.
28.05.2024 11:26
V letošním ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje se poměřuje celkem 34 stavebních děl. Zastoupeny jsou všechny soutěžní kategorie, nejvíce je rekonstrukcí.
28.05.2024 10:03
Směs "Ďábelské toasty" na topinky je česká klasika. Domácí masová směs s tajným tipem foodblogerky má ovšem pořádný říz a dokonalou chuť bez chemie...
Na přípravu budete potřebovat:
1 kg libovějšího bůčku
5 červených špičatých paprik
3 bílé papriky
6 větších rajčat
200 g celeru (dodává směsi typickou chuť!!!)
6 velkých stroužků česneku
2 velké cibule
1 rajčatový protlak (150 g)
1 PL sladké papriky
chilli papričky podle chuti
1 PL cukru
1 PL octa
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.
Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.