08.05.2025 22:27
Vzpomínková akce v Kyšicích završila oslavy osvobození na Plzeňsku
Přinášíme fotky
08.05.2025 22:27
Přinášíme fotky
08.05.2025 15:00
07.05.2025 12:00 07.05.2025 20:18
Houbaři se konečně dočkali. Houby už přece jen rostou a je tak čas na pořádné hody. Vyzkoušejte houbovou polévku na maďarský způsob! Budete se olizovat!!!
Na přípravu budete potřebovat:
dvě plné hrsti pokrájených lesních hub
1 cibule
1 PL sladké maďarské papriky
2 PL hladké mouky
2 KL sójové omáčky
1 zakysaná smetana
kousek másla
šťáva z citronu nebo ocet
čerstvý kopr a petrželka
sůl a pepř
1 l vývaru
Postup přípravy receptu:
Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu. Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sójovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut.
Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.