12.12.2024 13:38
12.12.2024 12:11
V objektu v ulici Pod Všemi svatými v Plzni na Roudné vznikne evakuační středisko
12.12.2024 11:12
Čtrnáctiletí chlapci utekli při vycházce. Pátrá po nich policie
Zasytí i zahřeje! Zkuste kapustovou polévku s klobásovými knedlíčky
V mrazivém počasí je na zahřátí nejlepší pořádná polévka. Foodblogerka Andrea Motlíková servíruje tentokrát skutečně hodně "vymazlený" recept...
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 menší kapusty
3 brambory
cca 200 g vinné klobásy
1 větší cibule
2 stroužky česneku
100 ml mléka
1 PL sladké mleté papriky
1/2 KL drceného kmínu
5 kuliček nového koření
pepř a sůl
2 PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5 l vývaru
Postup přípravy receptu:
Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno. Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte.
Vařte cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky, které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.