22.05.2024 20:15
Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov
Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním
22.05.2024 20:15
Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním
22.05.2024 17:40
22.05.2024 14:29
Co v rozhovoru redaktorce QAPu prozradil režisér muzikálu Lumír Olšovský a představitel hlavní role Jozef Hruškoci? Čtěte v článku!
Celé září má být teplé, určitě se vám bude hodit drink na osvěžení. Co takhle melounové daikiri? Příprava je jednoduchá, použito je minimum ingrediencí. Poradíme vám, jak na to...
Melounové daikiri z minima ingrediencí a se zaručeným úspěchem u přátel při grilovačce. Je dobré ho nachystat do vychlazeného džbánu a jenom dolévat do sklenek.
Na přípravu budete potřebovat:
1 menší dobře vyzrálý vodní meloun nebo půlku většího
2 limetky
4 velké panáky bílého rumu
led
Postup přípravy:
Meloun nakrájíme na kostky, zbavíme černých semínek a vložíme na půl hodiny do mrazáku. Pak kostky rozmixujeme dohladka a vše přecedíme, abychom se zbavili případných kousků. Nalijeme do džbánu, přidáme rum a šťávu z limetek a promícháme. Doplníme ledem. V případě, že meloun nebudu dost sladký, můžeme přidat lžičku třtinového cukru.
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo na facebooku.
foto a recept: Andrea Motlíková