23.05.2024 13:58
Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena
Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.
23.05.2024 13:58
Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.
23.05.2024 13:24
Víkendové dny 25. a 26. května přinesou zajímavé akce napříč Plzeňským krajem. Kam se vydat za zábavou? Přinášíme tipy!
23.05.2024 12:29
Na pozoru by se měli mít lidé na Tachovsku a Domažlicku.
Sezóna zvěřinových hodů běží naplno. Vychutnat si je můžete i v pohodlí domova. Zkuste kančí medailonky na liškách podle tipu od foodblogerky!
Na přípravu budete potřebovat:
vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu
hrst lišek
3 snítky tymiánu
1 - 2 KL červeného pepře ( kdo nemá rád v jídle celý, může ho rozdrtit v hmoždíři )
100 ml vývaru
100 ml smetany
sůl a pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud chceme, aby byli uvnitř růžové. Maso vyjmeme a udržujeme je teplé. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve "odmočit" opečené kousíčky. Promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti překrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem.
Vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme. Osolíme je a přilijeme smetanu. Necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky.
Dochutíme. Pokud chcete, můžete maso přidat na konec do omáčky prohřát.
Foto a recept: V kuchyni vždy otevřeno, https://inkitchenopen.blogspot.com / Andrea Motlíková