13.05.2024 19:21
13.05.2024 17:22
Plzeňan Martin Stošek se chystá na MS v maratonu horských kol. Chci vybojovat zlato, říká v rozhovoru
Třicetiletý český reprezentant Martin Stošek jede na zářijové mistrovství světa v maratonu horských kol s ambicí zvítězit. Jak hodnotí nejtěžší etapový závod na světě Cape Epic, ze kterého se nedávno vrátil? Vyrazí si vůbec někdy maratonský biker jen tak na kole pro zmrzlinu? Přinášíme rozhovor!
13.05.2024 14:58
Chystají se velkolepé oslavy!
Zdravotnická záchranná služba oslaví v Plzni významné výročí. Více v článku.
Zvěřinové hody v pohodlí domova. Vyzkoušejte kančí medailonky s liškami
Sezóna zvěřinových hodů běží naplno. Vychutnat si je můžete i v pohodlí domova. Zkuste kančí medailonky na liškách podle tipu od foodblogerky!
Na přípravu budete potřebovat:
vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu
hrst lišek
3 snítky tymiánu
1 - 2 KL červeného pepře ( kdo nemá rád v jídle celý, může ho rozdrtit v hmoždíři )
100 ml vývaru
100 ml smetany
sůl a pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud chceme, aby byli uvnitř růžové. Maso vyjmeme a udržujeme je teplé. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve "odmočit" opečené kousíčky. Promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti překrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem.
Vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme. Osolíme je a přilijeme smetanu. Necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky.
Dochutíme. Pokud chcete, můžete maso přidat na konec do omáčky prohřát.
Foto a recept: V kuchyni vždy otevřeno, https://inkitchenopen.blogspot.com / Andrea Motlíková