Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Policie je v závěru roku v pohotovosti! Zřízená byla speciální linka

05.12.2016 9:17

V souvislosti s akcemi v závěru roku, ale i kvůli zvýšené kriminalitě před Vánoci bude v policie v pohotovosti až do konce roku. Pro pořadatele akcí zavedla speciální telefonní linku.

FOTO_QAP_CZ (10)

Závěr roku je ve znamení řady akcí, nejrůznějších trhů a koncertů. V souvislosti s tím připravila policie na celém území republiky různá opatření. Kvůli protiteroristickým opatřením je v provozu i nová telefonní linka pro pořadatele nejrůznějších akcí, která jim má pomoci.

"Policie ČR připravila na celém území České republiky v souvislosti s nadcházejícím vánočním obdobím blížícím se koncem roku opatření, která se týkají zejména potírání drobné majetkové kriminality, kontroly zábavní pyrotechniky ve spolupráci s dalšími partnery a v neposlední řadě také dohledu na kulturní a společenské akce v rámci již nastavených protiteroristických opatření," informoval mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Kvůli teroristickým útokům v Evropě v minulosti policie zavedla také v našem regionu řadu opatření, která se týkají zejména míst s vyšší koncentrací lidí jako jsou například obchodní centra. "Do těchto míst vysíláme v rámci běžného výkonu služby policisty v daleko častějších intervalech. Hlídky tak dohlíží na nákupní centra, nádraží, letiště a samozřejmě v tomto období také na adventní trhy a další společenské akce," dodává mluvčí prezidia.

Pořadatelé předvánočních akcí se mohou o radu obrátit přímo na policisty na speciální lince...

Policie v souvislosti se všemi opatřeními a aktuální situací uvedla do provozu také speciální telefonní linku s číslem 800 255 255, kde mohou organizátoři nejrůznějších akcí získat řadu dobrých rad a kontaktů.

"Linku obsluhují vyškolení policisté, kteří jsou schopni pořadatelům kulturních a společenských akcí poskytnout metodickou pomoc při zajišťování bezpečnosti, případně zprostředkují kontakt s konkrétními kriminalisty, kteří se problematikou v daném teritoriu zabývají," dodává Jozef Bocán.

Krom toho vyrazí policisté do ulic měst také v rámci opatřením, která souvisí s prevencí kapesních krádeží. Ve větší míře jsou tak momentálně k vidění třeba na nejrůznějších adventních trzích.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství