Dobřany budou mít novoroční ohňostroj na několika místech. Jaký je důvod?

30.12.2020 13:42

Vedení města Dobřany se rozhodlo uspořádat novoroční ohňostroj. Bude trochu jiný, možná lepší než jakýkoliv jiný rok. Lidé kvůli němu nemusí na náměstí, stačí vykouknout z okna.

Náměstí v Dobřanech před rekonstrukcí

Udržet tradice a nezaleknout se. "Lépe se vyhrává těm, kteří si nenechají sáhnout na tradici, ačkoliv ji uctí omezenými prostředky," prohlásil starosta Dobřan Martin Sobotka.

Novoroční ohňostroj tedy v Dobřanech mít budou. Kdo si ale myslí, že vedení Dobřan uspořádá klasický ohňostroj odpálený z jenoho místa, mýlí se. "Chceme, aby ho mohl vidět alespoň částečně každý obyvatel města z okna či ze zahrady. Tím se zabrání zakázanému shromažďování. Z šesti míst v Dobřanech a z jednoho ve Šlovicích naráz odpálí proškolení dobrovolníci 7 menších ohňostrojů. Na Vodní Újezd nezapomínáme, ale tamní lidé budou mít jeden z nejlepších pohledů na Dobřany, když nebude inverze, spatří všech šest dobřanských. Šlovice jsou odděleny vrchem, proto potřebují vlastní, „Vodňák“ je jen přes řeku," uvedl Martin Sobotka.

Někteří obyvatelé byli proti, nechápali, proč peníze město nevěnuje například hasičům nebo pečovatelkám. Na to má starosta jednoduchou odpověď. "Domnívám se, že 60 tisíc, kolik stojí tahle oblíbená kratochvíle doopravdy, si můžeme dovolit."

Dobřanští si tak ohňostroj užijí na Nový rok, 1. 1. 2021, od 18 hodin.

Foto: ilustrační


 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24