Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Jak čerpat ošetřovné během posledního říjnového týdne

22.10.2020 19:29

Spousta rodičů čerpá v době karantén nebo uzavření škol ošetřovné na své děti. V dalším týdnu je ovšem ve středu státní svátek a hned po něm podzimní prázdniny.
 

deti2

Ze zákona není možné čerpat ošetřovné během prázdnin a tzv. ředitelského volna. Konkrétně v týdnu od 26. října do 1. listopadu došlo k souběhu několika typů dnů. Ve středu je státní svátek, následují dva dny podzimních prázdnin a víkend.

Rodiče budou moci teda čerpat ošetřovné následovně:

26. 10. - 27. 10. ošetřovné bude náležet, školy jsou uzavřené nařízením vlády
28. 10. - ošetřovné bude náležet, jedná se o státní svátek
29. 10. - 30. 10. ošetřovné nenáleží, jedná se o dlouhodobě avizované podzimní prázdniny – rodič musí řešit se zaměstnavatelem např. dovolenou
31. 10. – 1.11. ošetřovné bude náležet, jedná se o víkend

Formulář na ošetřovné v nařízené karanténě nebo uzavřené škole se v současné chvíli aktualizuje na nové podmínky a bude k dispozici v příštím týdnu. Nový formulář vyplníte a předáte zaměstnavateli nejdříve po skončení kalendářního měsíce, tedy na začátku listopadu.

Ošetřovné se ukončovat během podzimních prázdnin nemusí, ve výkazu úéče pouze rodič označí dny, kdy o dítě pečoval. Zaměstnavatel pak vyznačí čtvrtek a pátek jako pracovní dny. Bude tedy záležet na rodiči, jak si vyřeší se zaměstnavatelem volno. Situace bude stejná jako jakékoliv jiné prázdniny, když potřebuje být s dítětem doma. Někteří rodiče si vybírají dovolenou, jiní využívají pomoci od příbuzných.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT