QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie dopadla ozbrojené lupiče z Plzeňska!

13.10.2015 7:02

Policie dopadla trojici mužů, kteří se zbraní v ruce během srpna a září přepadávali bary a restaurace na Plzeňsku. Na výpravy vyráželi maskovaní.

FOTO_QAP_CZ (15)

Kriminalisté na Plzeňsku se pyšní dalším úlovkem. Tentokrát se jim podařilo dopadnout trojici mužů, kteří maskovaní a se zbraní v ruce přepadávali bary a restaurace na Plzeňsku. Celkem mají na kontě tři loupežná přepadení během srpna a září.

Povedenou partičku, ve které figuroval 31letý Polák a dva mladíci z Česka, policisté už obvinili z loupeže formou spolupachatelství. "Tohoto jednání se měli dopustit celkem ve třech případech. Kriminalisté zjistili, že se jedná o 31letého muže z Polska a dva muže z České republiky ve věku 22 a 23let, kteří loupeže provedli zamaskováni. Kriminalisté na základě intenzivního šetření a zjištěných skutečností muže vypátrali a zadrželi. Následně dali návrh na vzetí do vazby, který nebyl akceptován," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh.

Partička si vyhlédla bary v Nýřanech a ve Staňkově, ve Zbůchu zaútočili na restauraci...

Řádění trojice maskovaných lupičů začalo v srpnu letošního roku. "V prvním případě po společné domluvě dne 27. srpna 2015 v přibližně 3:00 hodiny vnikli do restauračního zařízení v obci Zbůch, kde za užití násilí a pod pohrůžkou použití fyzického násilí odcizili finanční hotovost," popsal mluvčí policie.

Po zhruba dvou týdnech se rozhodli akci zopakovat. Tentokrát si ale vybrali bar v Nýřanech a do podniku už vyrazili se střelnou zbraní. "V druhém případě opět po společné domluvě dne 13. září 2015 v přibližně 23:00 hodin vnikli do baru v obci Nýřany, kde pod pohrůžkou použití střelné zbraně odcizili finanční hotovost," dodává Jan Koželuh.

Třetí a zároveň poslední akci podnikla banda 24. září ve Staňkově. I tam už byl scénář stejný jako v Nýřanech. Na pomoc si vzali opět zbraň. Policisté po pachatelích intenzivně pátrali. Teď se jim zadařilo a loupeživou partu dopadli. Na soud si ale počkají na svobodě.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT