Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V lokalitě Zátiší na Skvrňanech rostou bytové domy. Pro koho jsou určeny? - FOTKY

27.10.2020 15:15

Stavba bytových domů byla zahájena v únoru 2020. Do září 2022 vyroste v lokalitě Zátiší na Skvrňanech celkem 18 domů se 183 byty o velikosti 1+kk nebo 2+kk.

Plzeň_Zátiší_Magistrát_2
Plzeň_Zátiší_Magistrát_1Plzeň_Zátiší_Magistrát_3Plzeň_Zátiší_Magistrát_2Plzeň_Zátiší_Magistrát_4

V lokalitě Zátiší stojí již osm nových městských bytových domů a výměníková stanice tepla. Celkové náklady revitalizace území Línská – Kreuzmannova, které Plzeň pokryje téměř z poloviny příjmy z prodeje svých bytů na Sylvánu, tvoří 346,7 milionu korun bez DPH.

„V současnosti jsme dokončili veškeré hrubé stavby bytových domů 1 až 7 a 18 a výměníkové stanice tepla včetně střešní krytiny a osazeny máme i okna. V bytových domech 5, 6 a 7 jsou již dokončovány i finální fasádní omítky, hotové jsou vnitřní instalace, čisté podlahy, obklady a probíhá jejich celková kompletace. V bytových domech 1 až 4 pracujeme na vnitřních rozvodech veškerých instalací, zateplujeme fasády, v interiérech zhotovitel provádí omítky a podlahové vrstvy. Ve výměníkové stanici tepla jsou dokončeny stavebně vnitřní prostory a probíhají technologické práce na vystrojení stanice,“ přiblížil současný stav výstavby bytů technický náměstek primátora Pavel Šindelář a dodal, že veškeré práce probíhají dle odsouhlaseného harmonogramu stavby v souladu se smluvním termínem.

Nové bydlení bude určeno zejména pro cílové skupiny z Koncepce sociálního a dostupného bydlení statutárního města Plzně na roky 2016–2020. „Nabídneme jej seniorům, zdravotně postiženým občanům, samoživitelům a samoživitelkám, rodinám pečujícím o zdravotně postižené dítě, také jako startovací dostupné bydlení mladým domácnostem do 35 let věku,“ přiblížil radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

Fotky: Magistrát města Plzně

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT