QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Záchranná stanice živočichů Plzeň zve na výstavu věnovanou Ondřejovi Hesovi

21.07.2022 9:35

Výstava, která je zároveň oficiálním poděkováním a rozloučením s lékařem Ondřejem Hesem, se bude konat v plzeňské zoologické zahradě.

Ondřej Hes_DESOP

„Dnes je to přesně 23 dní, co našeho kolegu, kamaráda a vynikajícího lékaře prof. MUDr. Ondřeje Hese cestou do zaměstnání postihla rozsáhlá mozková příhoda. Zároveň je to 19 dní, co této zákeřné události i přes veškerou snahu lékařů podlehl a odešel z tohoto světa (2. července 2022). Dnes 21. července 2022 by Ondřej Hes oslavil své 54. narozeniny,“ vzpomíná Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Nedávno zesnulý Ondřej Hes nebyl jen lékař, ale i velký znalec a aktivní ochránce zvířat a přírody. I díky němu vznikly desítky hektarů mokřadů a dalších biotopů v kraji. „Se svolením Nadačního fondu EDEN (realizátora výstavy), kterého byl Ondřej Hes zakladatelem, DES OP – Záchrannou stanicí živočichů Plzeň a ZOO Plzeň si Vás tímto dovoluji pozvat na tematicky zaměřenou výstavu věnovanou odkazu a památce Ondřeje Hese,“ uvedl Karel Makoň.

 

„Vernisáž výstavy je naplánována na pondělí 1. 8. 2022 v 16 hodin v prostorách Kapličky Mediterraneum v ZOO Plzeň. Přijďte se rozloučit s Ondřejem Hesem i Vy a vzdát hold jeho památce. Výstava bude v plzeňské ZOO ke zhlédnutí do konce srpna 2022,“ dodal Makoň.
 

foto DESOP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy