Chcete vědět, na jaký sport má vaše dítě talent? Zajděte 13. března na Lokomotivu!

04.03.2016 20:33

V rámci projektu SportAnalytik si děti zábavnou formou vyzkouší sérii fyzických testů, které odhalí jejich mnohdy skrytý talent. Odborníci vám navíc poradí, kam vaši ratolest přihlásit..

SportAnalytik

Mnoho rodičů přemýšlí, na jaký sport zapsat své dítě, aby se mu stal celoživotním koníčkem, radostí a potěšením.  Ne vždycky se hned zpočátku totiž trefíte do gusta malého kverulanta a zkoušení dalších a dalších odvětví je o nervy. Přitom nějaký sport by ten malý neposeda rozhodně potřeboval..

Velmi dobrým a osvědčeným pomocníkem při výběru vhodného sportu je SportAnalytik. Projekt, díky němuž si děti v rámci sportovního dopoledne zábavnou formou vyzkouší sérii fyzických testů, které odhalí jejich mnohdy skrytý talent. Sportovní den, který je veden odborníky, odhalí pohybové dovednosti dětí, a to na základě osmi zábavných úkolů, jako jsou například sprint na 30 metrů, hod basketbalovým míčem, postoj čápa nebo člunkový běh.

Zábavné testování je určeno dětem ve věku 5 -15 let, trvá 3 hodiny a jeho cena je 950 Kč. Registrace je možná na www.sportanalytik.cz. S sebou účastníkům stačí pouze sportovní oblečení do haly, vhodná obuv, pití a dobrá nálada!

Výsledkem je report o dvou částech, ze kterého se rodiče dozví, jak je na tom jejich dítě ve srovnání se svými vrstevníky a jaké jsou jeho silné, popřípadě slabší stránky. Rodiče a jejich ratolesti získají na základě testů doporučení pěti běžných a pěti alternativních sportů, spolu s tipy na konkrétní oddíly v místě jejich bydliště. „Cílem programu není jen vybrat sport, ale také namotivovat děti k fyzické aktivitě a pohybu, což je v současné době více než třeba,"popisuje Martin Jahoda, zakladatel projektu.

Zábavný půlden plný pohybu organizuje SportAnalytik, který realizuje program testování sportovních předpokladů u dětí ve věku od 5 do 15 let. "SportAnalytik je inspirován úspěšnou kanadskou verzí programu představenou v rámci olympijských her ve Vancouveru v roce 2010, kterou prošlo v ČR více než 2.100 dětí. Jeho cílem je doporučit rodičům takové sporty, na které mají jejich děti přirozený talent. Právě tyto aktivity jim totiž budou přinášet nejvíce radosti a pomohou jim vybudovat si celoživotní lásku k pohybu." dodává Martin Jahoda.

Sportovní den se koná v neděli 13. března na TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech. Více na www.sportanalytik.cz.

Foto: ilustrační  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT