Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji padl mrazivý rekord! V příštích dnech se oteplí

26.09.2018 11:53

Noc na středu byla v regionu mimořádně mrazivá. Na Šumavě spadla teplota na minus 10 stupňů. Na Tachovsku pro změnu padl mrazivý rekord pro září. Příští dny budou teplejší...

FOTO_QAP_CZ (9)

Hodně mrazivou noc i ráno zažil v podstatě celý Plzeňský kraj. Nejnižší teploty naměřili samozřejmě na Šumavě, rekord v minimální naměřené teplotě ale padl na Tachovsku.

"Kombinace přílivu studeného vzduchu od severozápadu, nočnímu vyjasnění a uklidnění větru, způsobily výrazný pokles nočních teplot. Nejnižší teplota byla naměřena na stanici Rokytská slať -10,7 °C," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Rekord padl na stanici ve Stříbře na Tachovsku, kde naměřili -2,7 °C. Také v Plzni se pohybovala teplota pod bodem mrazu, nejčastěji kolem -1,5 °C.

V příštích dnech se ale alespoň přechodně oteplí. V noci na čtvrtek budou teploty mezi 6 a 3 stupni. Během dne se ale ve čtvrtek dostanou mezi 19 a 22 stupňů a přidá se k tomu i slunečná obloha-

V pátek bude zpočátku jasno nebo skoro jasno, během dne ale postupně oblačno. Večer už bude obloha zatažená a objeví se také slabý déšť. V noci klesnou teploty mezi 8 až 5 stupňů, přes den se vyšplhají mezi 17 až 20.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT