Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

03.06.2024 14:00

Pozor na D5! Kolona vozidel u exitu Waidhaus

Pozor na D5 - 140-150km na trase Praha - Rozvadov. Tvoří se 10 km dlouhé kolony. Z důvodu vážné DN na dálnici A6, u exitu Waidhaus, kdy je A6 uzavřena, se již vytvořila kolona vozidel.

Čočka a rybí polévka! Speciální vánoční menu nabízí restaurace U Salzmannů

23.12.2013 13:49

Ne všechny restaurace v Plzni se na vánoční svátky zavírají. Například restaurace a penzion U Salzmannů v Plzni má otevřeno i na Štědrý den a o svátcích. "Už předem vím, že bude plno," říká vedoucí provozu Marek Bešta.

Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů.
Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů. Vánoční Restaurace a Penzion U Salzmannů.

Vánoční svátky se už několik let neslaví jen v úzkém rodinném kruhu a po rodinných oslavách. Například restaurace U Salzmannů v Plzni otevře i na Štědrý den a o vánočních svátcích. Lidé si zvykli chodit a už předem je jasné, že bude plno. Chystá se proto speciální vánoční menu i vánoční cukroví a štola.

Ne všechny restaurace během vánočních svátků zavřou. V Plzni bude mít otevřeno například i na Štědrý den vyhlášená restaurace U Salzmannů v centru. Chystá se samozřejmě speciální menu. "Před Vánoci se drží půst, aby lidé viděli zlaté prasátko, takže k tomu je uzpůsobené i menu. Máme tedy připravenu rybí polévku a klasickou čočku na kyselo s vařeným vejcem. Jinak ten provoz restaurace moc uzpůsobený těm Vánocům není, protože my jako jedna z mála restaurací v Plzni máme otevřeno v podstatě normálně. Jen na Štědrý den máme zkrácenou otevírací dobu, ale máme otevřeno přes obědy na Štědrý den do 16 hodin," řekl QAPu vedoucí provozu restaurace Marek Bešta. 

"Už teď vím, že bude plno," říká vedoucí provozu restaurace U Salzmannů. Lidé zajdou do restaurace i o vánočních svátcích.

Zatímco čočku a tradiční rybí polévku si lidé v restauraci s chutí dají, na smaženého kapra s bramborovým salátem vydrží na Štědrovečerní večeři. "Kapr na tom jídelníčku z naší zkušenosti nemá moc velký ohlas, vzhledem k tomu, že lidé mají pak kapra k večeři, tak v restauraci příliš žádaný není. Kapra jsme už několikrát dělali, ale na Štědrý den je takové jídlo prakticky neprodejné. Ryby máme samozřejmě ve stálé nabídce, pstruha nebo lososa," vysvětluje Marek Bešta.

"Na Štědrý den se ale bude například jako dezert podávat vánoční cukroví a štola," dodává hned vzápětí vedoucí restaurace.

Že by bylo otevření restaurace o svátcích zbytečné, nepřipadá v úvahu. Už letité zkušenosti mluví jasně. Bude plno a to nejen na Štědrý den. "Už teď vím, že bude plno. Lidé chodí hodně na obědy. Například si maminka potřebuje doma dodělat věci na večer a podobně, takže přes obědy máme plno. Stejně to je i v dalších dnech. 25. prosince lidé chodí spíš až odpoledne po rodinných návštěvách, ale 26. prosince už zase normálně od rána i přes obědy. A musím říct, že už několik let zpátky je skutečně vždy plno a lidé do restaurace přijde. Je to ale i tom, že naše restaurace má svoji minulosti a lidé jsou zvyklí sem chodit i o svátcích," uzavírá Marek Bešta.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství