Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloději jsou v ráži! Přibývá případů vloupání

04.03.2015 7:03

Domy, ale i garáže a kanceláře jsou momentálně terčem zlodějů po celém regionu. Experti opět apelují na dobré zabezpečení. V jednom případě alarm vyplašil zloděje, který se do objektu vyšplhal po hromosvodu.

QAP_foto (11)

V poslední době se opět po regionu množí případy vloupání do nejrůznějších objektů. Zloději například v Domažlicích vykradli několik garáží, případy ale hlásí i policisté z Plzeňska. Opět se navíc ukázalo, že dobré zabezpečení může zlodějům  udělat čáru přes rozpočet. 

Zloději se v regionu zaměřují na různé objekty, ať už jde o domy, chaty nebo další budovy. V Domažlicích zloděj nebo zloději dokonce vykradli hned několik garáží v řadovém komplexu. "V blíže nezjištěné době během uplynulého víkendu v obci Domažlice v prostoru řadových garáží poškodil několik vrat garáží, několik vrat se mu podařilo otevřít. Z jedné garáže odcizil akušroubováky, úhlovou brusku a vrtačku a z další garáže odcizil jízdní kolo a batoh s rybářským náčiním. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 25 tisíc korun, na poškozených věcech vznikla škoda 2 800 korun," popsala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Případy vloupání se ale v posledních dnech objevily i na Plzeňsku. Na Blovicku se například někdo vloupal do chaty, ale nakonec nic neukradl. Podle policie tam chtěl nejspíš jen přespat. V Líních zase pro změnu řádil "fanda do letadel". "Pachatel prohledal celý dům a poté z něj odcizil plastové modely letadel a šperky. Pachatel tímto jednáním způsobil majiteli předběžně stanovenou škodu převyšující částku 7 000 korun," přidává jeden z dalších případů policejní mluvčí Jan Koželuh.

Zabezpečení se vyplatí. V kanceláři vyplašil alarm zloděje, který se do budovy vyšplhal po hromosvodu...

Policisté a bezpečnostní experti se opět shodují na tom, že dobré zabezpečení může skutečně zabránit velkým škodám. Příkladem je i jeden z aktuálních případů v Domažlicích. Zloděj se nejspíš chtěl pojistit a do budovy se vyšplhal po hromosvodu. "Dosud neznámý pachatel přelezl plot a dostal se k zadní části budovy. Po hromosvodu vylezl na římsu okna, které vytlačil a vnikl jím do objektu. Z jedné kanceláře odcizil finanční hotovost. Poté se pokusil vniknout do další kanceláře, ale zde došlo ke spuštění alarmu. To pachatele vyrušilo a z místa činu utekl," popsala Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte