Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladí plzeňští lukostřelci vybojovali na MČR dva tituly a celkem 4 medaile - FOTKY

24.02.2023 14:15

Ve Sportovním centru Nymburk se konalo MČR v halové lukostřelbě dorostu. Mladí lukostřelci z 1. lukostřeleckého klubu Plzeň 1935 na turnaji zaváleli.

společná
společnáAndrea Louvarovádružstvo U18družstvo U21Lukáš FritschJan Dobrý

32. mistrovství České republiky v halové lukostřelbě dorostu se konalo o víkendu 18. a 19. února ve Sportovním centru Nymburk. Turnaje se zúčastnilo rekordních 153 lukostřelců. 1. lukostřelecký klub Plzeň 1935 reprezentovalo 13 lukostřelců, což byla největší, a nakonec díky dvěma získaným titulům a celkem 4 medailím i nejúspěšnější výprava.

„Turnaj se nesl v přátelské atmosféře. Rekordní počet 153 účastníků dává jasně najevo zájem o lukostřelecký sport. Spolu s množstvím střelců samozřejmě stoupá i kvalita jejich výkonů a proto je každý rok těžší a těžší přivézt z národních turnajů medaile,“ říká Jan Šípek, šéftrenér 1. LK Plzeň 1935.

Lukostřelci z Plzně na MČR opravdu zaváleli. „Těžko se vyzdvihuje jen některý z úspěchů, ale nejvíce tentokrát určitě zářila Andy Louvarová, která získala titul v jednotlivcích i s družstvem a oba tituly byly jednoznačně způsobem start-cíl,“ vyzdvihl šéftrenér s tím, že družstvo žen do 18 let je dva roky neporažené a nyní získalo dokonce již pátý titul v řadě.

Družstvo žen do 18 let

Do finále v kategorii střelkyně do 18 let s reflexním lukem nastoupila Andrea Louvarová proti reprezentační kolegyni Barboře Brettlové. „Souboj byl dost vyrovnaný, ale stabilita výkonu nakonec převážila, a tak si Andy vybojovala poměrem 6:4 první halový dorostenecký titul v kariéře,“ upřesnil Jan Štípek.

Stříbrnou medaili zpět do Plzně přivezl lukostřelec Lukáš Fritsch. „V kategorii do 18 let byl Lukáš favorizovaný, celý víkend se střelecky trápil, přesto v kvalifikaci obsadil druhé místo. V eliminacích se situace příliš nezměnil, Lukáš střílel velmi dobře, ovšem pod své limity, což ho sice dovedlo až do finále, zde ale podlehl Jakubu Sedláčkovi z Vršovic 0:6. Domů si tak odvezl stříbrnou medaili,“ řekl šéftrenér 1. LK Plzeň 1935.

Lukáš Fritsch

Zajímavostí byl start Jana Dobrého, střelce z divize holý luk v divizi reflexního luku. „V kategorii holých luků do 21 let totiž díky malému množství účastníků nevznikla soutěž, a tak Honza nastoupil v obtížnější kategorii reflexních luků. Tam obsadil celkově 6. místo z 25 účastníků, což potvrzuje, že se skutečně jedná o jednoho z nejlepších střelců této kategorie na světě,“ řekl Jan Šípek.

Detailní výsledky naleznete zde.

Foto 1. LK Plzeň 1935

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství